Liderul cecen Ramzan Kadîrov a declarat joi dimineaţă că s-a întâlnit cu preşedintele Vladimir Putin la Kremlin şi s-a oferit să trimită mai mulţi luptători pentru a ajuta Moscova în conflictul său de peste doi ani din Ucraina, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Kadîrov, care conduce din 2007 regiunea din Caucazul de Sud ca loialist al Kremlinului, a postat o fotografie cu Putin şi a declarat că a discutat despre problemele economice şi perspectivele regiunii şi l-a invitat pe preşedinte să viziteze Cecenia.

El a spus că zeci de mii de luptători "bine antrenaţi şi echipaţi, din rezervă" sunt pregătiţi să lupte pentru Rusia în Ucraina, dacă un astfel de ordin va fi dat. Un total de 43.500 de soldaţi ceceni au servit deja în Ucraina, inclusiv 18.000 de voluntari, a spus el.

Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

"Am transmis, de asemenea, dorinţele poporului nostru şi l-am invitat pe liderul nostru naţional să vină să viziteze Republica Cecenă", a scris Kadîrov.

Liderul cecen, despre care există zvonuri insistente că ar fi bolnav, a negat în repetate rânduri zvonu că nu s-ar simţi bine şi ca dovadă a postat ostentativ fotografii în care apare făcând exerciţii fizice şi conducând întâlniri.

Separatiştii ceceni au purtat două războaie împotriva armatei ruseşti după prăbuşirea Uniunii Sovietice în 1991, soldate cu distrugeri şi victime grele.

Putin i-a acordat lui Kadîrov o marjă largă de manevră pentru a conduce regiunea majoritar musulmană aşa cum doreşte, în schimbul menţinerii stabilităţii şi loialităţii acesteia, după ce tatăl său, Ahmad Kadîrov, care a luptat împotriva ruşilor în primul război cecen, a schimbat tabăra în cel de-al doilea război înainte de a fi asasinat de islamiştii ceceni în 2003, la Grozîi, la parada de Ziua Victoriei.
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.