Armata israliană a efectuat marţi raiduri aeriene vizând infrastructuri aparţinând mişcării islamiste palestiniene Hamas în Fâşia Gaza, la câteva ore după lansarea a aproximativ 30 de obuze de mortier de pe teritoriul enclavei palestiniene către teritoriul israelian, a anunţat Hamasul, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cel puţin trei infrastructuri aparţinând atât mişcării islamiste aflate la guvernare în enclava palestiniană, aflată sub blocadă, cât şi Jihadului Islamic au fost atinse, potrivit unor martori.

Armata israliană a anunţat pe Twitter că ”forţele (israeliene) operează în prezent în Fâşia Gaza. Exploziile care se aud sunt rezultatul lor. Vot urma alte detalii”.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a ameninţat marţi să ripozteze ”cu forţă” celor aproape 30 de obuze de mortier trase cu câteva ore mai devreme din Fâşia Gaza în Israel - fără să facă victime.

”Israelul ia foarte în serios atacurile împotriva teritoriului său (...) ale Hamasului şi Jihadului Islamic din Fâşia Gaza”, a subliniat el într-o conferinţă de presă.

Netanyahu a ameninţat că armata israliană va ”răspunde cu forţă acestor atacuri”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.