Rada Supremă a Ucrainei a votat demiterea însărcinatei cu drepturile omului în Parlamentul ucrainean, Liudmila Denisova, pe motivul că a eşuat să îşi îndeplinească atribuţiile principale, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Parlamentul ucrainean a adoptat cu o majoritate covârşitoare moţiunea de cenzură referitoare la Denisova. Astfel, 234 au votat ”pentru” şi 9 ”împotrivă” şi au fost înregistrate 28 de abţineri.

”Doamna Denisova şi-a exercitat cu greu autoritatea de a organiza coridoare umanitare, de a proteja şi de a face schimb de prizonieri, de a se opune deportării oamenilor şi copiilor din teritoriile ocupate şi altor activităţi legate de drepturile omului”, a declarat Pavlo Frolov, un deputat al Radei Supreme.

Frolov a spus că vicepremierul Irina Vereşciuk ”a fost nevoită să îndeplinească toate aceste sarcini”.

Vereşciuk a condus organizarea coridoarelor de evacuare pentru civilii ucraineni care încercau să scape de lupte şi a negociat mai multe schimburi de prizonieri.

El a adăugat că decizia de a solicita demiterea lui Denisova a urmat unei întâlniri a partidului aflat la guvernare în Rada Supremă, condusă de consilierul prezidenţial David Arahamia.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.