Rusia a lansat un atac combinat cu drone şi rachete asupra Ucrainei, duminică dimineaţa, vizând în principal părţile de sud ale regiunii Odesa şi lovind o unitate agricolă de acolo, au declarat Forţele Aeriene ale Ucrainei în aplicaţia de mesagerie Telegram, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Rusia a lansat şase drone Shahed, de fabricaţie iraniană, şi 10 rachete de croazieră, forţele ucrainene distrugând şase drone şi şase rachete înainte de a-şi atinge ţinta, a spus Forţele Aeriene.

Situaţia din Odesa şi porturile sale este urmărită cu atenţie de pieţele de cereale, deoarece Kievul a declarat sâmbătă că două nave de marfă au sosit acolo pentru a folosi un coridor tempora, a naviga în porturile Mării Negre şi a încărca cereale pentru pieţele africane şi asiatice.

”Avioanele de luptă, unităţile de rachete antiaeriene, grupurile mobile de foc şi alte mijloace de atac au fost implicate în respingerea atacului aerian”, a spus Forţele Aeriene.

Amploarea pagubelor nu este cunoscută încă şi nu este clar ce unitate agricolă a fost afectată.

Forţele Aeriene au spus doar că serviciile de urgenţă se aflau la faţa locului.

Reuters nu a putut verifica în mod independent informaţiile şi nu a existat niciun comentariu imediat din partea Rusiei.

Întregul teritoriu al Ucrainei a fost sub alertă de raid aerian timp de câteva ore.

Luna trecută, Ucraina a anunţat crearea ”unui coridorul umanitar” în Marea Neagră pentru a elibera navele prinse în porturile sale de la începutul războiului în februarie 2022 şi pentru a ocoli blocarea lor de facto, după ce Rusia a abandonat un acord prin care Kievul a putut să exporte cereale.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.