Proiectul de lege care prevede ca „în relaţiile cu autorităţile de stat, administraţia publică, instituţiile publice, precum şi cu întreprinderile şi organizaţiile situate pe teritoriul Republicii Moldova, limba comunicării verbale şi scrise este limba de stat şi/sau limba rusă în calitate de limbă de comunicare interetnică, la alegerea cetăţeanului” a fostaprobat miercuri, în a doua lectură, cu votul a 55 de deputaţi PSRM-Şor-Pentru Moldova, potrivit realitatea.md.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Iniţiativa legislativă aparţine mai multor deputaţi din Fracţiunea parlamentară PSRM: Bogdat Ţîrdea, Vasile Bolea, Vlad Batrîncea şi Adrian Lebedinschi.

În proiect se stipulează că li se poate solicita organelor puterii de stat să traducă din limba română în limba rusă documentele adoptate.

De asemenea, instituţiile de stat vor fi obligate să primească cererile din partea cetăţenilor nu doar în limba română, dar şi în cea rusă, iar răspunsul să fie oferit la fel în limba în care a fost făcută solicitarea.

Proiectul a fost pe larg criticat de către societatea civilă, iar din partea instituţiilor statului de profil avizul a fost negativ.

  •  
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.