Preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a anunţat miercuri, într-o postare pe Facebook, că a trimis în Parlament un proiect de lege ce are ca scop îmbunătăţirea cadrului legal pentru a face posibilă punerea în practică a mecanismului de confiscare extinsă a averilor acumulate prin acte de corupţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Legea actuală conţine un obstacol care îngreunează procedura de confiscare a bunurilor celor care s-au îmbogăţit ilicit şi le dă posibilitatea să-şi păstreze averile. De facto, aceştia rămân în posesia averilor prin transferul lor către persoane terţe. Proiectul de lege propus Parlamentului vine să elimine această lacună”, a subliniat ea.
„Eforturile de îmbunătăţire a normelor legislative pentru a combate corupţia vor continua”, a declarat preşedinta.
De asemenea, „vor continua şi eforturile de reformare a justiţiei pentru ca normele legale să fie aplicate în raport cu toţi, fără excepţie”, a conchis Maia Sandu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.