Qatarul şi alte ţări au discutat atât cu Iranul cât şi cu SUA despre o detensionare a situaţiei, a informat ministrul de Externe al Qatarului, Mohammed bin Abdulrahman al-Thani, făcând apel la ambele părţi să se întâlnească şi să găsească un compromis, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Considerăm că la un moment dat ar trebui să aibă loc o întâlnire, nu poate continua situaţia la infinit astfel. Ei ar trebui să vină cu idei care să deschidă drumul”, a afirmat al-Thani la Londra.
 
Al-Thani a declarat că mai multe ţări, printre care şi Qatarul, Oman, Irak şi Japonia au cerut o detensionare a situaţiei.
 
„Toate aceste ţări sunt îngrijorate cu privire la ce ar putea duce această escaladare. Au existat încercări ale Qatarului dar şi ale altor ţări de a detensiona situaţia: am discutat cu SUA şi cu Iranul”, a precizat el.
 
„Ceea ce încercăm să facem este să creăm o conversaţie între cele două părţi pentru că o escaladare nu ar fi în favoarea nimănui”, a adăugat el.
 
Tensiunile dintre SUA şi Iran au crescut în ultimele săptămâni, Washingtonul reimpunând sancţiuni economice asupra Iranului după ce s-a retras dintr-un acord nuclear. De asemenea, SUA au trimis forţe militare în Orientul Mijlociu pentru a contracara ceea ce autorităţile americane au numit ameninţări iraniene asupra SUA şi intereselor sale.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.