Principalul mediator al acordului între Israel şi Hamas, Qatarul, anunţă vineri că mişcarea islamistă palestiniană a eliberat 24 de ostatici, şi anume 13 israelieni, zece thailandezi şi un filipinez, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un purtătotor de cuvânt al Ministerului de Externe din Qatar, Majed Al-Ansari, a anunţat eliberarea celor 13 israelieni, zece thailandezi şi un filipinez.

Egiptul a anunţat eliberarea unui grup de ostatici thalandezi înainte de anuţării eliberării a 13 ostatici israelieni în cadrul acordului Israelului cu Hamasul.

”Cei eliberaţi sunt 13 cetăţeni israelieni, dintre care unii au dublă cetăţenie, zece cetăţeni thailandezi şi un cetăţean filipinez”, a anunţat pe X Al-Ansari.

Thailanda a anunţat iniţial eliberarea a 12 ostatici thailandezi.

Qatarul a jucat rolul principal în medierea acordului între Israel şi Hamas.

Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR) lansează o ”vastă operaţiune” de reunire a ostaticilor eliberaţi din Fâşia Gaza şi deţinuţilor palestinieni din Israel cu familiile lor.

”Echipe CICR au lansat vineri o operaţiune care se va desfăşura timp de mai multe zile în vederea facilitării eliberării şi transferului ostaticilor ţinuţi în (Fâşia) Gaza şi transferului deţinuţilor palestinieni în Cisiordania”, anunţă într-un comunicat organizaţia cu sediul la Geneva.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.