”Ucraina a început să se transforme într-o bază de operaţiuni anti-rusă, să crească germenii naţionalismului şi neonazismului”, iar ”ciocnirea Rusiei” cu forţele ucrainene era ”inevitabilă”, a declarat preşedintele rus Vladimir Putin.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De asemenea, Putin a precizat în cadrul evenimentului de la cosmodromul Vostocini, unde s-a întâlnit marţi cu omologul său belarus, Aleksandr Lukaşenko, că Rusia va lansa nava spaţială robotizată automată Luna-25 până în trimestrul al treilea din 2022, conform agenţiei de presă de stat Tass.

”Ucraina a început să se transforme într-o bază de operaţiuni anti-rusă, a început să crească germenii naţionalismului şi neonazismului care existau de mult timp (…) Neonaziştii au fost plantaţi acolo în mod deliberat, iar ciocnirea Rusiei cu aceste forţe era inevitabilă; ei alegeau doar momentul potrivit pentru a ataca”, a invocate Putin.

”Acesta este un fapt evident. Neonazismul, din păcate, a devenit un mod de viaţă într-o ţară destul de mare, aproape de noi. Este un lucru evident: era inevitabil, era doar o chestiune de timp", a adăugat el.

Putin a remarcat că prin atingerea obiectivelor conflictului din Ucrina, Federaţia Rusă ajută oamenii din Donbass şi, pe de altă parte, ”ia măsuri pentru a asigura securitatea Rusiei însăşi”.

”Evident, nu am avut altă opţiune, este corect. Şi faptul că obiectivele vor fi atinse, nu există nicio îndoială”, a mai precizat el.

Liderul rus a mai menţionat că Rusia va restabili programul lunar până la sfârşitul anului 2022.

”Vom restabili programul lunar; vorbesc despre lansarea navei spaţiale robotizate automate Luna-25 din Cosmodromul Vostocini”, a spus preşedintele.

”Până în al treilea trimestru (din 2022), staţia Luna-25 trebuie să fie finalizată. Ne încadrăm până în trimestrul al treilea?”, l-a întrebat Putin pe directorul general al Agenţiei Federale Spaţiale Ruse, Roscosmos, Dmitri Rogozin.

”Aceasta este prognoza. Fereastra de lansare se închide în al treilea trimestru”, a confirmat Rogozin.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.