Preşedintele Vladimir Putin, care miercuri nu a mers personal la inaugurarea unei linii noi de metrou la Moscova, preferând să o facă din birou, prin videoconferinţă, îşi anunţase pentru joi o deplasare în Caucazul de Nord, dar Kremlinul a anunţat că vizita la Stavropol a fost anulată din cauza situaţiei din regiunea rusă Briansk, unde, potrivit Moscovei, s-ar desfăşura o operaţiune „teroristă” a unor „sabotori ucraineni”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Miercuri, Kremlinul anunţase că Vladimir Putin va face joi „o vizită de lucru” în Districtul Federal Caucazul de Nord, urmând să meargă la Centrul patriotic de tineret Maşuk, unde va avea loc ceremonia de deschidere a Anului Profesorului şi Mentorului. 

„Preşedintele va înmâna distincţii de stat profesorilor care au educat elevi care au primit titlul de Erou al Federaţiei Ruse în timpul misiunilor de luptă din Republica Cecenia, Siria şi în timpul operaţiunii militare speciale din Ucraina şi se va întâlni cu participanţii la programul educaţional-pilot Şcoala Mentorului”, arăta miercuri un comunicat al Kremlinului, care mai preciza că şeful statului urma să aibă o întâlnire de lucru şi cu guvernatorul regiunii Stavropol, Vladimir Vladimirov.

Joi, Kremlinul a anunţat că această deplasare se anulează, iar întâlnirea cu profesorii şi mentorii din Caucazul de Nord va avea loc prin videoconferinţă, aşa cum Putin a procedat şi miercuri, la inaugurarea unei linii de metrou din capitală. „Motivele sunt evidente”, a declarat purtătorul de cuvânt Dmitri Peskov referindu-se la situaţia din regiunea Briansk.

Putin a inaugurat din birou o linie nouă de metrou în Moscova, un proiect considerat o mândrie a Rusiei - FOTO
CITEȘTE ȘI Putin a inaugurat din birou o linie nouă de metrou în Moscova, un proiect considerat o mândrie a Rusiei - FOTO

Potrivit Moscovei, joi, „sabotori ucraineni” s-au infiltrat joi în două sate din regiunea Briansk, de la graniţa cu Ucraina şi Belarus, iar FSB şi Garda Naţională desfăşoară „o operaţiune de eliminare” cu care Vladimir Putin este ţinut permanent la curent.

Afirmaţiile Moscovei, negate de Kiev, nu pot fi verificate în mod independent, dar Rusia pregăteşte opinia publică de câteva zile că Ucraina ar pune la cale „acţiuni provocatoare”, o strategie propagandistică ce ar putea urmări distragerea atenţiei de la situaţia de pe front şi ralierea bloggerilor naţionalişti deveniţi tot mai critici în ultima vreme faţă de Kremlin.

Pe de altă parte, în discursul rostit marţi în faţa conducerii FSB, Putin le atrăgea atenţia agenţilor de securitate că trebuie să fie pregătiţi de „atacuri teroriste” pe care le-ar pregăti inamicul, inclusiv cu sprijinul Occidentului.

CITEȘTE ȘI Putin ordonă FSB-ului să-şi intensifice spionajul împotriva Occidentului şi recunoaşte că au avut pierderi. Reprimarea şi mai aspră a libertăţii de exprimare, printre sarcinile stabilite de liderul de la Kremlin

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.