Preşedintele rus Vladimir Putin a ales să muncească de la distanţă din cauza răspândirii noului coronavirus, a anunţat miercuri presei un purtător de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acest anunţ intervine în contextul în care medicul-şef al principalului spital din Moscova care tratează bolnavi de covid-19, care l-a primit pe Putin în instituţia sa săptămâna trecută, a anunţat marţi că a fost infectat.

”Preşedintele preferă ca zilele acestea să muncească de la distanţă”, din reşedinţa sa de la Novo Ogarevo, lângă Moscova, a anunţat Dmitri Peskov cu câteva minute înaintea unei reuniuni a lui Putin cu Guvernul, care urma să aibă loc prin videoconferinţă.

Presa nu a fost invitată să se acrediteze la această reuniune, transmisă în direct la televiziune.

”Luăm toate măsurile de precauţie”, a subliniat Peskov.

La începutul lui februarie, Kremlinul a anunţat că ia în mod sistematic temperatura oficialilor şi jurnaliştilor care participă la evenimente la care este prezent preşedintele rus.

Denis Proţenko, medicul-şef al Spitalului Komunarka, la periferia Moscovei, devenit principala instituţie care tratează bolnavi de covid-19, a anunţat marţi că este infectat, dar că nu prezintă simprome îngrijorătoare.

La 24 martie, el l-a primit în instituţia sa pe Vladimir Putin, în vârstă de 67 de ani, în cadrul unei vizite foarte mediatizate.

Întrebat dacă Vladimir Putin continuă să strângă mâna interlocutorilor săi la întâlniri, Peskov a răspuns că ”toată lumea păstrează acum distanţarea socială”.

Jumătate din populaţia rusă este plasată de luni în izolare, în vederea împieridăcii răspândirii covid-19.

Aproximativ 2.777 de cazuri au fost înregistrate în mod oficial în ţară şi 24 de decese.

APLICAŢIE PE MOBIL DISPONIBILĂ DE JOI ŞI COD QR LA MOSCOVA

Într-un efort de a opri răspândirea virusului în capitala rusă, devenită epicentrul epidemiei în ţară, Primăria Moscovei a anunţat duminică o izolare obligatorie.

De luni, moscoviţii sunt autorizaţi să iasă din casă doar pentru a cumpăra alimente şi medicamente, în caz de necesitate vitală, pentru a-şi plimba câinii sau a scoate gunoiul.

În parael, o aplicaţie pe telefonul mobil urmează să fie disponibilă de joi şi care le va permite autorităţilor să urmărească deplasările locuitorilor care au contractat virusul, a anunţat Eduard Lîsenko la postul de radio Ecoul Moscovei, relatează Reuters.

Moscova se pregăteşte, de asemenea, să desfăşoare un sistem cu coduri QR la nivelul oraşului, prin care fiecare rezident care se înscrie online va primi un cod unic, pe care-l va putea arăta poliţiştilor, în cazul în care aceştia îl opresc în drum către un supermarket sai o farmacie, a adăugat el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.