Preşedintele rus Vladimir Putin intenţionează să viziteze China în luna octombrie, planificându-şi vizita pentru a coincide cu forumul "O centură, un drum", a declarat marţi consilierul de politică externă de la Kremlin, Iuri Uşakov, citat de agenţia TASS.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În ceea ce priveşte vizita în Turcia, aceasta este în planurile ambelor ţări, dar nu a fost încă convenită o dată fermă, a spus Uşakov, în condiţiile în care preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan anunţase că liderul de la Kremlin va veni în vizită în august.

China a devenit cel mai important aliat al Rusiei de la începutul anului trecut, când legăturile deja tensionate ale Occidentului cu Moscova s-au răcit şi mai mult, în timp ce Putin se pregătea să îşi trimită forţele armate în Ucraina.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Putin a vizitat ultima dată Beijingul chiar înainte de invazia din Ucraina şi împreună cu preşedintele chinez Xi Jinping a anunţat un parteneriat "fără limite" care s-a extins în domeniile economic, comercial, politic şi militar.

China a refuzat să blameze Moscova pentru război şi a condamnat sancţiunile occidentale împotriva Rusiei, dar a profitat de pe urma obţinerii unor reduceri de preţ pentru petrolul şi gazele pe care Rusia nu le mai vinde în Europa. De asemenea, a urmărit cum Rusia foloseşte tot mai mult yuanul ca monedă de rezervă, în detrimentul dolarului american.

La rândul său, Xi Jinping a venit la Moscova în martie anul acesta, când a încheiat o serie de acorduri economice şi în alte domenii cu "prietenul său drag" Vladimir Putin.

China a prezentat Moscovei un document în care cerea o detensionare şi o eventuală încetare a focului în Ucraina, dar Kievul şi aliaţii săi occidentali au respins planul, spunând că ar consfinţi câştigurile teritoriale ruseşti.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.