Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat, vineri, că sancţiunile occidentale determină Rusia şi Belarusul să ”accelereze integrarea” în diferite domenii, decizie care va ”minimiza daunele” sancţiunilor, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Rusia şi Belarus continuă să îşi intensifice cooperarea în sfera politică, comercială, economică, culturală şi umanitară”, a afirmat Putin, vineri, într-un mesaj video către participanţii la un forum anual Rusia-Belarus.

”Presiunea fără precedent a sancţiunilor din aşa-numitul Occident colectiv ne împinge spre accelerarea integrării. Împreună este mai uşor să minimizăm daunele cauzate de sancţiunile ilegale, este mai uşor să înfiinţăm producţia de produse solicitate, să dezvoltăm noi competenţe şi extinde cooperarea cu ţările prietene”, a mai spus Putin.

Belarus este un aliat ferm al Rusiei şi a contribuit la facilitarea invaziei Ucrainei de către Moscova în februarie. Forţele ruse au intrat în ţară prin graniţa dintre Ucraina şi Belaus.

Mai multe programe comune între cele două state au fost deja dezvoltate şi altele vor apărea în următorii ani, a subliniat Putin. Domeniile de cooperare includ inovaţia tehnologică şi industrială, finanţele şi transportul.

Liderul rus a menţionat că programele comune au ca scop crearea ”condiţiilor economice egale pentru ţările noastre” şi vor ”forma un cadru de încredere pentru o piaţă financiară şi o bază de transporturi”.

Mesajul său vine cu doar câteva zile înainte ca Belarus să-şi sărbătorească independenţa pe 3 iulie, iar Rusia şi Belarus au marcat 30 de ani de relaţii diplomatice la începutul acestui an.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.