Preşedintele rus Vadimir Putin este prost informat despre defăşurarea Războiului rus din Ucraina, deoarece consilierilor săi le este frică să-i dezvăluie pierderile militare şi economice suferite de către Rusia, declară miercuri un oficial american de rang înalt, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Putin nu ştia că armata sa recruta şi pierdea recruţi în Ucraina, ceea ce demonstrează o ruptură clară în fluxul de informaţii fiabile care ajung la preşedintele rus”, declară acest oficial sub acoperirea anonimatului.

El dă asigurări că îşi bazează spusele pe informaţii - declasificate - ale serviciilor americane de informaţii.

”După noi, Putin este indus în eroare de către consilierii săi cu privire la relele performaţe ale armatei ruse şi cu privire la gravitatea impactului sancţiunilor asupra economiei ruse, pentru că acestor consilieri de cel mai înalt rang le este frică să-i spună adevărul”, declară această sursă.

Acest oficial american de rang înalt dă asigurări că există, ”în prezent, o tensiune constantă între Putin şi Ministerul (rus) al Apărării”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.