Preşedintele rus Vladimir Putin a înaintat un proiect de propunere către Duma de Stat, camera inferioară a parlamentului rus, pentru a stabili o "Zi a Reunificării" pentru Rusia şi teritoriile ucrainene anexate, a relatat marţi agenţia de ştiri RIA Novosti, citată de CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Proiectul propune ca "Ziua Reunificării" să fie declarată la 30 septembrie, a relatat RIA. Proiectul de propunere a ajuns în Duma de Stat a Rusiei, unde va fi supus unui proces legislativ înainte de a putea fi promulgat, a precizat RIA.

Putin a anunţat anul trecut anexarea ilegală a patru teritorii ucrainene: autoproclamatele Republici Populare Doneţk şi Luhansk (RPD şi RPL) din estul Ucrainei, precum şi regiunile Herson şi Zaporojie din sudul ţării, chiar dacă nu le controlează în totalitate. Putin a încercat de atunci să prezinte o imagine falsă a legitimităţii ruseşti în cele patru regiuni din Ucraina.

La sfârşitul săptămânii trecute, oficialii numiţi de Rusia au organizat alegeri în fiecare dintre aceste patru regiuni, care au fost în mare măsură respinse de comunitatea internaţională ca fiind un simulacru. Partidul lui Putin, Rusia Unită, a dominat fără surpriză rezultatele, a anunţat duminică agenţia oficială de ştiri TASS.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.