Preşedintele rus Vladimir Putin a ordonat manevre şi inspecţii-surpriză vizând 150.000 de militari, cu scopul de a evalua capacitatea armatei de a asigura securitatea sud-vestului Rusiei, a anunţat vineri Ministerul rus al Apărării, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Infanteria, Forţele aeriene şi Marina - flotele Nordului şi la Pacific - urmează să participe la 56 de exerciţii tactice în 35 de baze terestre şi 17 baze navale în zonele mărilor Neagră şi Caspică.

”În total vor fi supuşi unor inspecţii-surpriză 149.755 de oameni, 26.820 de peise de armament şi echipament militar, 414 aeronave, 106 clădiri şi nave auxiliare”, a anunţat ministerul.

Aceste măsuri vizează să asigure ”securitatea sud-vestului Rusiei, unde există un risc serios de terorism” şi să pregătească manevrele militare ”Caucaz 2020” prevăzute în septembrie.

Vladimir Putin, aflat la putere de 20 de ani, se mândreşte cu faptul că a reuşit să restabilească puterea militară rusă, devastată de criza care a urmat căderii fostei Uniuni Sovietice.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.