Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski consideră că omologul său rus Vladimir Putin ”merită să fie condamnat” din cauza invaziei Ucrainei, într-un discurs la sediul din Haga al Curţii Penale Internţaionale (CPI), în fruntea agendei căreia se află Războiul din Ucraina, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

”Bineînţeles că vrem să-l vedem pe (preşedintele rus) Vladimir (Putin) aici, la Haga”, a declarat el Formumul Lumii.

”Cel care merită să fie condamnat pentru aceste aceste acţiuni criminale chiar aici, în capitala dreptului internţaional”, a continuat el.

”Sunt sigur că vom vedea acest lucru atunci când vom câştiga şi vom câştiga, iar atunci nu o vom face doar pe câmpul de luptă, nu doar împotriva acestei agresiuni. Priviţi cum ţările din întreaga lume se unesc pentru a-i ajuta pe ucraineni să se apere, iar indiferent de dorinţa lor din suflet, această dorinţă de a ajuta dă sentimentul că este în joc mai mult decât doarta unei ţări”, a declarat el.

CPI a anchetează cu privire la mai multe crime de război legate de invazia rusă a Ucrainei, unde aliaţii Kievului şi presa au semnalat atrocităţi comise de armata rusă.

Curtea a emis în martie mandate de arestare pe numele lui Vladimir Putin şi Maria Lvova-Belova, o membră a Guvernului rus, cu privire la un presupus program de deportare forţată a mii de copii ucraineni în Rusia.

Procurorul CPI Karim Khan declara CNN că crede că preşedintele rus Vladimir Putin poate fi judecat cu privire la diverse crime comise în timpul Războiului rus din Ucraina, în pofida faptului că Rusia nu face parte din Curtea Penală Internaţională.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a sosit joi la sediul CPI, în Olanda, pentrru a se întâlni cu reprezentanţi ai Curţii care anchetează presupuse crime de război ale armatei ruse în Ucraina.

”Suntem la Haga, ne vom întâlni aici cu conducătorii Curţii Penale Internaţionale”, declara AFP un purtător de cuvânt al preşedinţiei ucrainene, Serghii Nikiforov.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.