Preşedintele rus Vladimir Putin îndeamnă joi ţările membre BRICS - Brazilia, Rusia, India, China şi Africa de Sud - să coopereze împotriva ”acţiunilor egoiste” ale Occidentului, în contextul unor sancţiuni fără precedent impuse Rusiei din cauza invaziei şi Războiului din Ucraina, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Numai bazându-ne pe o cooperare cinstită şi reciproc avantajoasă putem să căutăm rezolvări ale situaţiei de criză care loveşte economia mondială, din cauza acţiunilor egoiste şi necugetate ale anumitor ţări”, îndeamnă Putin la summitul virtual al BRICS.

Putin se referă astfel la efectul asupra economiei mondiale pe care-l atribuie sancţiunilor, ci nu invaziei sale a Ucrainei.

El denunţă în acest dscurs încercări ale acestor ţări din Occident de ”a se servi de mecanisme financiare pentru a face întreaga lume responsabilă de propriile lor greşeli de politică macroeconomică”.

”Un rol de conducere alţărilor BRICS este azi mai necesar ca niciodată în vederea elaborării unei politici unificatoare, pozitive, vizând să creeze un sistem (mondial) cu adevărat multipolar”, dă asigurări liderul de la Kremlin.

Potrivit lui Putin, ţările BRICS pot conta în acest sens pe susţinerea ”mai multor ţări din Asia şi America Latină, care aspiră la o politică independentă”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.