Preşedintele rus, Vladimir Putin, încă speră să îmbunătăţească relaţiile Moscovei cu Washingtonul, a anunţat luni Kremlinul, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Rusia se pregăteşte de noi sancţiuni din partea SUA, pe care purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitry Peskov, le-a numit "neprietenoase şi ilegale” şi a afirmat că vor afecta comerţul global.

"Să aşteptăm să vedem ce se va întâmpla, dacă se va întâmpla ceva”, a afirmat Peskov în timpul unei teleconferinţe, adăugând că răspunsul ruşilor va fi dictat de interesele naţionale ale Moscovei.

"Preşedintele rus speră la ce e mai bun şi, în ciuda acestor lucruri, vrea să încheie criza în care se află relaţiile bilaterale. Încă îşi doreşte acest lucru. Dar, în acelaşi timp, nimeni nu va fi îndoliat dacă nu vom găsi reciprocitate din partea Washingtonului”, a adăugat Peskov.

Recent, Trezoreria din SUA a sancţionat compania rusă Profinet Pte şi pe directorul său general, Vasili Aleksandrovich Kolchanov, pentru că au furnizat servicii portuare de cel puţin şase ori către nave nord-coreene. Kolchanov a fost implicat direct în afacerile cu Nordul şi a interacţionat direct cu reprezentanţii Coreei de Nord în Rusia, conform Trezoreriei. Ministerul de Externe al Rusiei a comunicat săptămâna trecută că noile sancţiuni vor submina procesul de pace din peninsula coreeană.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.