Vladimir Putin a evitat să menţioneze numele Ucrainei în discursul său de Anul Nou, concentrându-se în schimb pe faptul că Rusia este unită, relatează SkyNews.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Liderul rus, care va candida pentru un nou mandat de preşedinte la alegerile din martie, a făcut doar o referire trecătoare la război, salutându-i pe soldaţi ca pe nişte eroi, dar nu a spus nimic despre sutele de mii de soldaţi ruşi care se estimează că au fost ucişi sau răniţi în război şi nici despre extinderea repetată a conflictului pe teritoriul naţional.

"Tuturor celor care se află la un post de luptă, în prima linie a luptei pentru adevăr şi justiţie: Sunteţi eroii noştri, inimile noastre sunt cu voi. Suntem mândri de voi, vă admirăm curajul", a spus Putin.

Discursul preînregistrat, difuzat cu puţin înainte de miezul nopţii pe fiecare dintre cele 11 fuse orare ale Rusiei, a contrastat puternic cu cel de anul trecut, când a apărut alături de soldaţi pentru a face un apel ferm la sacrificiu.

Cu toate forţele semnificative de opoziţie reprimate, este sigur că preşedintele de 71 de ani va câştiga alegerile şi îşi va prelungi cei 24 de ani la putere. Totuşi, în ultimele câteva luni, cu un război în mare parte intrat în blocaj, el a acordat mai multă atenţie publică economiei şi inflaţiei - probleme care probabil că sunt mai aproape de inima alegătorilor.

"Am dovedit de mai multe ori că putem rezolva cele mai dificile probleme şi că nu ne vom retrage niciodată, deoarece nu există nicio forţă care să ne poată diviza", a declarat el.

"Munca pentru binele comun a unit societatea", a adăugat liderul de la Kremlin.

"Suntem uniţi în gândurile noastre, în muncă şi în luptă, în zilele lucrătoare şi de sărbătoare, arătând cele mai importante trăsături ale poporului rus - solidaritate, milă, tărie", a transmis Putin în mesajul de Anul Nou.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.