Preşedintele rus Vladimir Putin i-a transmis şefului Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), Rafael Grossi, că situaţia de la centrala nucleară ucraineană Zaporojie, deţinută de Rusia, este ”ingrijorătoare”, însă este ”deschis dialogului”, relatează The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La o întâlnire care a avut loc la Sankt Petersburg difuzată de televiziunea de stat rusă, Putin i-a spus lui Grossi că Moscova este deschisă dialogului şi va discuta ”toate problemele” referitoare la operaţiunile instalaţiei nucleare.

”Vedem că astăzi există elemente ale unei politizări excesiv de periculoase a tot ceea ce are legătură cu activitatea nucleară”, a declarat Putin înainte de întâlnirea sa cu şeful AIEA.

”Sperăm că, datorită eforturilor dumneavoastră (n.r. Grossi), vom putea reduce toată retorica şi vom aduce la normal acest domeniu al cooperării noastre, în pofida tuturor turbulenţelor şi proceselor complexe care au loc pe scena mondială”, a mai subliniat el.

Preşedintele rus s-a declarat fericit” să discute ”toate problemele care sunt de interes comun pentru ruşi şi care pot chiar îngrijora pe cineva”, oferind exemplul situaţiei centralei nucleare ucrainene Zaporojie.


”În orice caz, suntem deschişi acestui dialog şi ne bucurăm să vă vedem (n.r. pe Grossi)”, a precizat liderul rus.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.