Flota rusă urmează să fie doată ”în lunile următoare” cu o nouă rachetă de croazieră hipersonică - de tip Zircon -, care ”nu cunoaşte niciun obstacol”, anunţă duminică preşedintele rus Vladimir Putin, în toiul ofensivei ruse în Ucraina, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Flota rusă ”este capabilă să le dea o ripostă fulgerătoare tuturor celor care vor decide să aducă atingere suveranităţii şi libertăţii noastre”, dă asigurări Putin, la o paradă navală, la Sankt Petersburg.

Echipamentele militare ale Flotei ruse ”fac obiectul unei perfecţionări permanente”, subliniază el.

”Livrarea lor forţelor ruse va începe în lunile următoare”, anunţă liderul de la Kremlin.

Rachetele de croazieră de tip Zircon - cu o rază maximă de acţiune de aproximativ 1.000 de kilometri - fac parte dintr-o nouă familie de armament dezvoltat de Ruia, pe care Putin le prezintă drept ”invincibile”.

Aceste rachete au fost testate începând din octombrie 2020.

Putin anunţă că fregata Amiral Gorşkov urmează să fie primul bastiment echipat cu aceste rachete, iar zona de desfăşurare a acestei nave urmează să fie aleasă în funcţie de ”interesele de securitate ale Rusiei”.

”Patria este o noţiune sacră pentru noi toţi, iar apărarea sa este o datorie şi sensul vieţii fiecăruia dintre noi”, consideră el.

Vladimir Putin a supervizat duminică, o paradă navală la Sankt Petersburg, la care au luat parte 40 de nave şi submarine şi aproximativ 3.500 de militari, în fosta capitală imperială, cu ocazia Zilei Flotei ruse, sărbătorită amplu în întreaga ţară.

La Sevastopol, în Peninsula ucraineană Crimeea, anexată de către Rusia în 2014, festivităţile au fost anulate în urma unui atac cu dronă care a vizat, duminică dimineaţa, Statul Major al Flotei ruse la Marea neagră, soldat cu şase răniţi.

Atacul a fost imputat de către autorităţile de ocupaţie ”naţionaliştilor ucraineni”, în toiul unei contra-ofensive ucrainene în regiunea Herson, situată lângă Crimeea.

Ucraina a dezminţit că a comis acest atac. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.