Preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat miercuri amânarea la o dată neprecizată a referendumului pe tema reformelor constituţionale, prevăzut iniţial la 22 aprilie, din cauza pandemiei noului coronavirus, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reformele, aprobate de Parlament şi Curtea Constituţională, relaxează reglementările cu privire la numărul de mandate prezidenţiale şi îi permit să candideze din nou la preşedinţie în 2024 şi 2030.

”Vedem cât de mult se dezvoltă în lume epidemia coronavirusului. În numeroase ţări, numărul cazurilor continuă să crească, economia mondială este ameninţată”, a declarat Putin în această alocuţiune televizată.

”Prioritatea absolută pentru noi este sănătatea, viaţa şi securitatea persoanelor. Cred, aşadar, că votul trebuie să fie amânat la o dată ulterioară”, a adăugat el, fără să facăalte precizări.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.