Poliţia californiană a descoperit un mic arsenal - inclusiv puşti semiautomate - la domiciliul unui adolescent care a ameninţat să-şi ia ca ţintă liceul, a anunţat şeriful comitatului Los Angeles, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reţinut de forţele de ordine, tânărul în vârstă de 17 ani a proferat această ameninţare în timpul unei dispute cu unul dintre profesorii săi, vineri, la două zile după atacul armat comis de către un fost elev la un liceu din Parkland, în Florida, unde a ucis 17 persoane.

La domiciliul adolescentului, la periferia Los Angelesului, poliţiştii au găsit două puşti de asalt de acelaşi tip cu cea folosită în Florida, două arme de mână şi încărcătoare cu până la 90 de piese de muniţie, a precizat miercuri şeriful Jim McDonnell.

Fratele mai mare al elevului, cunoscut din cauza unor motive disciplinare, a dat asigurări că este proprietarul armelor, însă nu a putut să prezinte certificate de apartenenţă a celei mai mari părţi din armament.

El a fost, de asemenea, arestat.

Preşedintele american Donald Trump s-a declarat pregătit, miercuri, să ia în calcul să înarmeze profesori în şcoli, cu scopul de a proteja elevii în cazul unor atacuri ca cel de la Parkland.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.