Guvernul spaniol a anunţat, sâmbătă, că nu se va opune participării lui Carles Puigdemont la alegerile regionale din decembrie, purtătorul de cuvânt al executivului afirmând, pentru Reuters TV, că dacă fostul lider catalan vrea să continue în politică, ceea ce are dreptul să facă, ar trebui să se pregătească pentru alegeri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Dacă vrea să continue în politică, ceea ce este dreptul său, cred că ar trebui să se pregătească pentru alegerile următoare”, a declarat Inigo Mendez de Vigo.

Puigdemont, fost preşedinte al Cataloniei, a afirmat sâmbătă că Parlamentul catalan a îndeplinit, în urmă cu o zi, voinţa celor care au votat la 27 septembrie. El a apreciat că Guvernul de la Madrid a luat decizii contrare dorinţei catalanilor şi a afirmat că va continua pentru construirea unei ţări libere opunându-se democratic articolului 155 din Constituţie.

“Sunt sigur că dacă Puigdemont va participa la alegeri, îşi va putea exercita opoziţia democratică”, a spus purtătorul de cuvânt al Guvernului spaniol pentru Reuters.

Mendez de Vigo a mai declarat că este încrezător că poliţiştii catalani se vor supune legii, după ce Guvernul spaniol a destituit liderii regionali ai Poliţiei.

Membrii Parlamentului regional al Cataloniei au adoptat vineri - cu 70 de voturi la zece şi două abţineri - o moţiune prin care înfiinţează Republica catalană.

După adoptarea moţiunii de către parlamentul catalan, premierul spaniol Mariano Rajoy a destituit Guvernul regional, a dizolvat Parlamentul catalan şi a convocat alegeri regionale anticipate la 21 decembrie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.