Sarah Huckabee Sanders, purtătorul de cuvânt al Casei Albe, a negat că preşedintele american, Donald Trump, ar fi ştiut despre posibile infracţiuni comise de comitetul său privind organizarea ceremoniei de învestire, care este investigat pentru folosirea nepotrivită a fondurilor de campanie, scrie Politico.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Acest lucru nu are nicio legătură cu preşedintele sau cu prima doamnă”, a declarat Sanders privind investigaţia.

„Cel mai mare lucru pe care l-a făcut preşedintele, toată implicarea sa în ceremonia de învestire, a fost să vină şi să îşi ridice mână şi să depună jurământul. El s-a concentrat pe tranziţie în acea perioadă şi nu pe planificarea ceremoniei”, a adăugat ea.

Răspunsul vine după ce Wall Street Journal a informat joi că procurorii federali din Manhattan investighează posibilitatea ca echipa lui Trump care s-a ocupat de ceremonia de învestire să fi cheltuit în scopuri nepotrivite o parte dintre cei 107 milioane de dolari strânşi. Investigaţia privind comitetul lui Trump este bazată, conform rapoartelor, pe documente recuperate în timpul unui raid FBI al casei, biroului şi camerei de hotel a lui Michael Cohen, fostul avocat personal al lui Donald Trump, care a fost condamnat la trei ani de închisoare pentru că a oferit plăţi ilegale unor femei cu scopul de a le cumpăra tăcerea privind relaţii extraconjugale cu preşedintele american.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.