Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, afirmă că liderul opoziţiei din Rusia, Aleksei Navalnîi, condamnat marţi la nouă ani de închisoare, după ce a fost găsit vinovat de ”escrocherie” şi ”ultraj" vizând un magistrat, strângea bani prin fundaţia sa de la oameni obişnuiţi din Rusia şi a cheltuit o parte din ei în scopuri personale. "Nimeni nu se teme de el. Dacă o persoană este infractor, ea ar trebui să fie în închisoare. Este la fel cum se întâmplă în Statele Unite, şi în ţările europe", a afirmat el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Întrebat marţi seară, la CNN, de ce se teme Rusia de Aleksei Navalnîi sau de jurnalişti, Dmitri Peskov a răspuns că nimeni nu se teme de Navalnîi, dar că acesta este un infractor al cărui loc este după gratii. 
„Navalnîi este un deţinut, a avut o primă sentinţă, acum are o a doua condamnare. Este o infracţiune pur economică: strângea bani prin fundaţia sa de la oameni obişnuiţi din Rusia şi a cheltuit o parte din aceşti bani în scopuri personale. Asta, în ţara noastră, înseamnă fraudă şi trebuia să fie pedepsit. Nimeni nu se teme de el. Dacă o persoană este infractor, ea ar trebui să fie în închisoare. Este la fel cum se întâmplă în Statele Unite şi în ţările europene”,  a afirmat Dmitri Peskov marţi seară la CNN.
În momentul în care i s-a atras atenţia de către realizatorul emisiunii asupra faptului că  unii dintre cei care l-au acuzat pe Navalnîi au afirmat, ulterior, că au fost forţaţi să dea acele declaraţii, Peskov nu a comentat. 
Cel mai cunoscut opozant din Rusia, Aleksei Navalnîi, a fost condamnat marţi la nouă ani de închisoare, după ce a fost găsit vinovat de ”escrocherie” şi ”ultraj al unui magistrat”, potrivit unor jurnalişti AFP prezenţi la audiere. El l-a acuzat pe Vladimir Putin, după anunţarea pedepsei că "se teme de adevăr”.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.