Preşedintele catalan destituit de Madrid Carles Puigdemont a precizat, sâmbătă, într-un mesaj postat pe Twitter, că este pregătit să coopereze cu autorităţile belgiene, după ce Audienţa Naţională a emis un mandat european de arestare pe numele său.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Suntem pregătiţi să cooperăm total cu justiţia belgiană, după emiterea mandatului european de arestare de către Spania”, a scris Puigdemont pe contul său de Twitter.

Tot sâmbătă, Puigdemont a făcut apel, de la Bruxelles, la unitatea partidelor separatiste la alegerile regionale din 21 decembrie. "A venit momentul pentru toţi democraţii să se unească. Pentru Catalonia, pentru libertatea prizonierilor politici şi pentru republică", a notat el pe Twitter.

Într-un interviu acordat vineri seară postului belgian RBTF, Carles Puigdemont s-a declarat "dispus" să candideze la scrutinul convocat de premierul spaniol Mariano Rajoy în decembrie.

Quentin Warlop, realizatorul interviului pentru RBTF, a afirmat că s-au luat măsuri sporite de securitate pentru realizarea emisiunii, subliniind că la final a discutat mai multe cu Puigdemont, deoarece amândoi au soţii din România. Warlop este căsătorit cu Daniela Prepeliuc, iar Puigdemont cu Marcela Topor.

Audienţa Naţională a emis vineri mandate europene de arestare pe numele preşedintelui catalan destituit de Madrid Carles Puigdemont şi altor patru lideri care au fugit împreună cu el în Belgia luni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.