Doi bărbaţi au profitat de psihoza ploşniţelor din Franţa şi le-au făcut să creadă pe mai multe femei în vârstă că locuinţele lor sunt infestate, astfel că au nevoie de o dezinsecţie costisitoare. Cei doi escroci au fost arestaţi joi şi vor fi aduşi vineri în faţa instanţei, a anunţat poliţia din Bas-Rhin, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În luna noiembrie, Unitatea de Investigaţii Generale (UEG) a poliţiei a primit nouă plângeri de fraudă care au avut ca victime persoane vulnerabile. Însă, potrivit unui comunicat de presă al poliţiei, cel puţin 48 de potenţiale victime au fost identificate.

Cei doi escroci arestaţi joi vizau femei cu vârste de peste 90 de ani, contactându-le mai întâi telefonic pentru a le informa că există un caz de infestare cu ploşniţe de pat în apropierea locuinţei lor. Apoi, sub pretextul dezinsecţiei, ei organizau o vizită la domiciliul respectivelor femei, aducându-le un spray sau oferindu-le un unguent ce trebuia aplicat pe piele pentru a ţine la distanţă ploşniţele. În realitate, era doar un unguent pe bază de eucalipt.

Escrocii acceptau doar plăţi cu cardul de credit, cu sume cuprinse între 300 şi 2.100 de euro.

Anchetatorii i-au identificat rapid pe făptaşi şi au stabilit că cei doi aveau o nouă victimă în vizor. Poliţiştii de la Brigada anticriminalitate (BAC) au pus în aplicare un sistem de supraveghere, care a dus la arestarea lor în timp ce plecau de la domiciliul victimei din Strasbourg. 

Potrivit poliţiei, cei doi bărbaţi erau cunoscuţi autorităţilor şi pentru alte fraude. Aceştia se prezentaseră pe rând ca acţionând în numele centrului medico-social sau al farmaciei victimelor lor, asigurându-le că respectivele costuri vor fi acoperite integral de Securitatea Socială. 

Autorităţile au lansat totodată un apel pentru a depista şi alte eventuale victime şi pentru a stabili amploarea fraudei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.