Sute de manifestanţi s-au strâns în mai multe oraşe din Franţa, scandând “Macron, demisia!”, după anunţarea rezultatelor celui de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din Hexagon, relatează Europe 1. La Paris şi în alte oraşe s-au înregistrat şi incidente violente.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La Nantes, aproximativ 450 de oameni s-au strâns şi au scandat “Macron, demisia” şi “Macron degajează, rexistenţă şi sabotaj”. Ei au desfăşurat un banner cu mesajul “Să fim de neguvernat”.

O parte dintre protestatari au aruncat cu diferite obiecte în forţele de ordine, care au răspuns cu gaze lacrimogene, dispersând mulţimea.

Cinci persoane au fost reţinute, iar un ofiţer a fost rănit la mână. De asemenea, un fotograf independent a fost rănit uşor.

La Paris, peste 300 de oameni s-au strâns în cartierul Ménilmontant. Scandând “Toată lumea urăşte poliţia”, tineri, majoritatea îmbrăcaţi în negru şi cu cagule pe faţă, au atacat forţele de ordine.

Ofiţerii au folosit gaze lacrimogene şi i-au înconjurat rapid, făcând mai multe arestări.

Aproximativ 300 de persoane s-au strâns şi la Lyon, pentru a cere un „al treilea tur social”. Forţele de ordine au blocat zona şi nu s-au înregistrat incidente notabile.

La Caen, 100 de oameni au defilat în linişte sub sloganul „Nici Le Pen, nici Macron”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.