Mai multe persoane, majoritatea simpatizanţi ai Partidului Democrat (PD) din Republica Moldova, au înnoptat în faţa Ministerului de Interne, Procuraturii, Ministerului Finanţelor, Guvernului, Parlamentului şi Curţii Constituţionale. Aceştia şi-au instalat corturi, informează Unimedia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Protestatarii au anunţat că nu vor pleca şi că vor sta non-stop, „chiar şi o săptămână”, dacă este nevoie.
 
Vicepreşedintele PD Andrian Candu a declarat că partidul său „îşi rezervă dreptul de a organiza proteste” faţă de faptul că preşedintele Igor Dodon a refuzat să dizolve Parlamentul, ceea ce este în opinia sa, ilegal.
 
Dimineaţă, Partidul Democrat a instalat deja o scenă cu logo-ul său în Piaţa Marii Adunări Naţionale, cel mai probabil pentru protestele anunţate.
 
În piaţă a fost observat şi carul de transmisiuni live care aparţine holdingului media al lui Vlad Plahotniuc, GMG. Carul a fost utilizat sâmbătă pentru a transmite în direct meciul Moldova – Andora.
 
Conform unor surse Unimedia, PD ar pregăti un protest în faţa Parlamentului şi Guvernului iar unii primari îndeamnă locuitorii să meargă la Chişinău pentru a protesta.
 
Ziarul de Gardă a informat că mai multe microbuze au fost surprinse cum se îndreaptă în coloană spre Chişinău, înăuntru aflându-se cel mai probabil oameni aduşi de PD pentru proteste. Unele microbuze pot fi văzute într-un videoclip cum parchează în Piaţa Marii Adunări Naţionale.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.