Un balon gigant care îl portretizează pe preşedintele american Donald Trump ca pe un bebeluş în scutece a zburat vineri deasupra Londrei în timpul unor proteste în care au fost implicate zeci de mii de persoane, scrie The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Oamenii protestează faţă de politicile lui Trump privind imigraţia, relaţiile rasiale, drepturile femeilor şi schimbarea climei.

„Să îl arătăm pe Trump ca pe un bebeluş este un mod extraordinar de a-i atinge ego-ul fragil. El nu pare afectat faptul că oamenii se revoltă din acuza comportamentului şi politicilor sale. Nu poţi fi raţional cu el, dar îl poţi batjocori”, a declarat Matthew Bonner, unul dintre organizatorii protestului.

În ianuarie 2017, prim-ministrul britanic, Theresa May, îl invitase pe Trump la Londra pentru o vizită de stat, care s-a transformat însă, din cauza tensiunilor şi îngrijorărilor privind securitatea, într-o vizită de lucru, un eveniment mult mai puţin formal.

Organizatorii au declarat că plănuiesc demonstraţii în aproximativ 50 de oraşe din Marea Britanie.

„Sperăm că oriunde va ajunge Trump, va auzi şi va vedea puterea opiniei publice britanice, care îl respinge atât ca persoană, cât şi ca om politic”, a declarat Asad Rehman, unul dintre organizatori.

Cu pancarte pe care scria „Scăpaţi de Trump” şi „Nu putem trece peste sexism”, mulţimea a folosit fluiere înainte să pornească în marş de la Portland Place, înspre Oxford Circus.

Phil Bond, un muzician în vârstă de 65 de ani, a declarat că ştie că este puţin probabil ca demonstraţiile să facă vreo diferenţă, dar crede că oamenii din SUA le vor observa.

Nu toată lumea demonstra împotriva lui Trump. Augustine Chukwuma Obodo, purtând o şapcă pe care scria „Să facem America minunată Iar!”, sloganul lui Trump, a declarat că nu toată lumea găseşte amuzant protestul. El a afirmat că face parte dintre cei care sunt mai tăcuţi, dar care cred că Trump face o treabă bună, cum ar fi atunci când mobilizează membrii NATO să cheltuie mai mult pentru apărare.

Un marş de susţinere a lui Trump va începe sâmbătă de la ambasada SUA şi se va încheia în apropierea reşedinţei prim-ministrului, pe Downing Street.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.