Parlamentul irlandez a început să examineze proiectul de lege care legalizează avortul în Irlanda, în urma unui referendum istoric, în mai, care a abrogat interzicerea constituţională a întreruperii voite a sarcinii, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Sunt hotărât ca astăzi, acum, să începem un nou capitol în sănătatea femeilor”, a declarat ministrul Sănătăţii Simon Harris în deschiderea dezbaterilor.

Irlandezii au aprobat prin referendum, cu o majoritate de peste 66%, pe 25 mai, liberalizarea avortului - un nou ”seism” cultural în această mică ţară cu 4,7 milioane de locuitori, cu o puternică tradiţie catolică, la trei ani după legalizarea căsătoriei între persoane de acelaşi sex.

Aceasta a fost o manifestare ”răsunătoare a respectului şi susţinerii femeilor”, a apreciat Simon Harris

Prin referendum s-a abrogat al 8-lea amendament al Constituţiei irlandeze care impunea, în 1983, tabuul avortului în Irlanda. El a fost înlocuit cu al 36-lea amendament, deschizând astfel calea către întreuperea voită a sarcinii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.