Compania turcă Baykar se aşteaptă să înceapă producţia dronelor de luptă Bayraktar TB2 şi Bayraktar Akinci în Ucraina în 2025, a declarat directorul general al companiei, Haluk Bayraktar, potrivit TASS.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Lucrările de construcţie la filiala locală a Baykar (din Ucraina), Avia Ventures, se desfăşoară conform planului, iar deschiderea este programată pentru 2025", a declarat Haluk Bayraktar, citat de publicaţia turcă Yeni Akit.

Şeful companiei a precizat că "cea mai mare parte a lucrărilor pregătitoare este deja în curs de desfăşurare". Potrivit acestuia, "se aşteaptă ca uzina să fie conectată la reţeaua electrică în luna iulie".

În august 2022, s-a aflat despre începerea construcţiei unei uzine pentru producţia de drone turceşti Bayraktar în Ucraina. Ambasadorul ucrainean în Turcia, Vasili Bodnar, a declarat că construcţia va dura câteva luni, iar lansarea este posibilă înainte de sfârşitul anului 2023. Cu toate acestea, într-un interviu cu Ukrinform publicat la 13 ianuarie, Bodnar a declarat că din cauza luptelor "s-au făcut ajustări la planurile iniţiale pentru uzină", precizează TASS.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.