Biroul procurorului special Robert Mueller, cel care investighează posibile legături între echipa de campanie a preşedintelui american Donald Trump şi Rusia, a contestat informaţiile conform cărora Trump i-ar fi cerut avocatului său Michael Cohen să ofere declaraţii false în faţa Congresului, scrie The Guaradian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

BuzzFeed News a informat joi seara că Trump i-a ordonat personal lui Michael Cohen să mintă în faţa Congresului privind un proiect imobiliar din Moscova. Raportul făcea referire la două surse din justiţia federală. În articol, se precizează că biroul lui Mueller a aflat de ordinele lui Trump de la mai mulţi martori, din emailuri ale Organizaţiei Trump, mesaje text şi alte documente.

Însă un purtător de cuvânt al biroului lui Mueller a emis un comunicat în care contestă raportul.

„Felul în care BuzzFeed descrie anumite declaraţii pentru Biroul Procurorului Special şi caracterizarea documentelor şi mărturiilor privind mărturia lui Michael Cohen în faţa Congresului nu sunt corecte”, se arată în comunciat.

Anterior, biroul procurorului special a refuzat să comenteze privind articolul, potrivit BuzzFeed News.

Redactorul-şef al BuzzFeed News, Ben Smith, a scris pe Twitter: „Ne susţinem reportajul şi sursele care au oferit informaţii şi facem apel la Procurorul Special să clarifice ce contestă”.

La câteva ore după publicarea comunicatului lui Mueller, Trump a scris pe Twitter: „Ştirile False chiar sunt duşmanii poporului!”

El a adăugat: „Amintiţi-vă că Buzzfeed a publicat dosarul discreditat total, plătit de Hillary Clinton şi democraţi, pe care este bazată toată ancheta privind Rusia. O zi foarte tristă pentru jurnalism, însă o zi minunată pentru ţara noastră!”.

Cohen urmează să dea declaraţii în faţa Congresului pe 7 februarie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.