Biroul procurorului general din Manhattan analizează dacă să îl pună din nou sub acuzare pe Steve Bannon, pentru delicte statale, după ce fostul consilier al Casei Albe a fost graţiat pentru delicte federale de către fostul preşedinte Donald Trump, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Investigaţia efectuată de biroul procurorului districtual Cyrus Vance scoate în evidenţă sabia cu două tăişuri a graţierilor prezidenţiale, care se aplică numai delictelor federale, nu şi cazurilor la nivelul statelor.

Bannon, care la un moment dat a condus campania prezidenţială a lui Trump din 2016, a fost acuzat anul trecut, alături de mai multe alte persoane, la tribunalul districtual din Manhattan, de fraudarea donatorilor care au contribuit cu milioane de dolari la un grup privat care intenţiona să folosească banii pentru construirea unui zid la graniţa SUA cu Mexicul.

Procurorii federali au acuzat că Bannon a încasat peste 1 milion de dolari din fondurile donate pentru proiectul ”Construim zidul”.

Fostul şef al site-ului de extremă dreapta Breitbart News, care neagă acuzaţiile, s-a numărat printre zecile de persoane graţiate de Trump pe 18 ianurie, cu două zile înainte de încheierea mandatului său prezidenţial.

Niciunul dintre cei trei inculpaţi pentru delicte federale din dosarul lui Bannon nu au fost graţiaţi de Trump, aceştia urmând să fie judecaţi.

Marţi seară, publicaţia Washington Post a relatat pentru prima oară că procuratura din Manhattan investighează dacă Bannon poate fi judecat pentru delicte comise în statul New York în legătură cu proiectul ”Construim zidul”.

O sursă apropiată investigaţiei a confirmat miercuri informaţia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.