Procurorul democrat James Raskin i-a cerut, joi, fostului preşedinte american Donald Trump să depună mărturie sub jurământ, săptămâna viitoare, la propriul proces de destituire, potrivit NBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Deşi Trump nu este obligat să apară, procurorul Jamie Raskin, liderul demiterii, a făcut cererea ca parte a pregătirilor procesului care va examina dacă Trump i-a incitat pe susţinătorii săi în atacul din 6 ianuarie asupra Capitolului.

"În lumina contestării acestor acuzaţii de fapt, vă scriu pentru a vă invita să depuneţi mărturie sub jurământ", a scris Raskin în scrisoarea către Trump. 

Raskin îi cere lui Trump să răspundă până vineri după-amiază. 

La începutul săptămânii, avocaţii lui Trump au depus sesizări în cadrul procesului de punere sub acuzare, numind procesul "partizan şi neconstituţional". Avocaţii săi au cerut o revocare rapidă.

Camera Reprezentanţilor a votat pe 13 ianuarie inculparea lui Trump, acuzat pentru rolul avut în violenţele din 6 ianuarie de la Capitoliu, în urma cărora au murit cinci persoane, între care un poliţist.

Articolul privind inculparea face referire şi la convorbirea dintre Trump şi secretarul de stat din Georgia, Brad Raffensperger, pe care preşedintele îl îndemna să „găsească” suficiente voturi care să îi asigure victoria în stat.

Pe 13 ianuarie, zece republicani au votat alături de democraţi punerea lui sub acuzare.

Prezentarea articolului cere Senatului să înceapă procesul pentru a determina dacă Trump va fi condamnat şi, eventual, îi va fi interzică să mai candideze vreodată. Pentru a fi condamnat, 17 republicani trebuie să voteze alături de democraţi.

Senatul va începe procesul în săptămâna 8 - 12 februarie. Iniţial, procedura urma să fie derulată începând cu această săptămână, însă republicanii au cerut mai mult timp pentru ca avocaţii lui Trump să se poată pregăti. 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.