Procurorul General din Michigan, Bill Schuette, a anunţat vineri lansarea unei acţiuni în justiţie pentru a bloca solicitatea formulată de Partidul Verde privind renunămărarea voturilor din statul considerat cheie în alegerile prezidenţiale din SUA, argumentând că un asemenea proces este mult prea scump şi ar costa milioane de dolari de la bugetul statului, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Republicanul Bill Schuette a precizat că renumărarea tuturor voturilor din statul american ”riscă să-i reducă la tăcere pe cei care au votat pentru viitorul preşedinte”. De asemenea, procurorul general a criticat-o dur pe prezidenţiabila Verzilor, Jill Stein, pentru depunerea unei solicitări ”de neiertat”

Verzii au solicitat renumărarea voturilor şi în statele americane Wisconsin şi Pennsylvania, susţinânc că încearcă să asigure integritatea sistemului electoral din Statele Unite. 

Rezultatele alegerilor prezidenţiale americane nu au fost scutite de controverse, având în vedere că prezidenţiabila democrată a câştigat votul popular cu un avans considerabil de peste două milioane de sufragii.

Totuşi, Clinton a pierdut detaşat cursa pentru votul electoral, care stabileşte cine va deveni următorul preşedinte al Statelor Unite.

Donald Trump a denunţat că faptul că peste două milioane de alegători au votat în mod ilegal pentru Hillary Clinton şi a susţinut că el este în realitate câştigătorul votului popular din Statele Unite.

Chiar dacă renumărarea voturilor are loc doar în trei state americane, este puţin probabil ca un asemenea proces să schimbe rezultatul alegerilor prezidenţiale. Însă, Stein a precizat că renumărarea voturilor nu are nicio legătură cu Trump sau Clinton.

În urmă cu o zi, avocaţii preşedintelui-ales au luat măsuri pentru a bloca renumărarea votului prezidenţial în Pennsylvania şi Michigan. De asemenea, republicanii au depus o plângere legată de renumărarea voturilor din Wisconsin.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.