Procesul cu privire la fraudă şi evaziune fiscală împotriva Trump Organization, întreprinderea de familie a lui Donald Trump, începe luni, la New York, un spectacol stânjenitor pentru fostul preşedinte republican, care nu este, însă, vizat în mod personal în acest proces penal relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acest proces - care începe cu selectarea juraţilor - vizează acuzaţii de nereguli în conturile întreprinderii - începând din 2005 - şi de compensdaţii primite de către cadre ale grupului, care le-au ascuns fiscului.

Trump Organization se află în negocieri în vederea vânzării hotelului de lux din Washington, care implică venituri nedeclarate în sumă de 1,78 milioane de dolari în perioada 2005-2021.

Un apropiat al lui Donald Trump, Allen Weisselberg, este acuzat de faptul că a profitat de avantaje în natură nedeclarate - un apartament într-un cartier de lux în Manhattan, de închirierea a două maşini marca Mercedes, pentru el şi soţia sa, şi de bani în lichid pentru vacanţe.

El urmează să fie unul dintre martorii-cheie în procesul împotriva companiei, care este condusă în prezent de către doi dintre fiii fostului preşedinte republican Donald Trump - Donald Trump Jr şi Eric Trump - şi care deţine investiţii imobiliare, constând în hoteluri şi terenuri de golf.

În proces sunt vizate două filiale, şi anume Trump Corporation şi Trump Payroll Corp.

”Allen Weisselberg a recunoscut în tribunal că s-a folosit de postul său în Trump Organization pentru a escroca contribuabilii şi a se îmbogăţi personal”, acuza în august procurorul din Manhattan Alvin Bragg, atunci când acest fost director financiar a pledat vinovat.

”Acordul încheiat cu justiţia leagă în mod direct Trump Organization de o serie largă de activităţi infracţionale”, acuza el.

Potrivit acestui acord prin care Weisselberg pledează vinovat, fostul director financiar urmează să plătească impozite în sumă de aproape două milioane de dolari - cu penalităţi şi dobândă - şi să depună mărturie în cadrul procesului.

Allen Weisselberg a refuzat, până în prezent, să depună mărturie împotriva lui Donald Trump personal.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.