Fostul preşedinte american Donald Trump urmează să fie judecat în justiţia federală cu privire la deţinere ilegală de documente aparţinând Pentagonului în mai 2024, în timpul alegerilor primare ale Partidului Republican, înainte de alegerile prezidenţiale, în care candidează la al doilea mandat, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un judecător federal din Florida a stabilit ca procesul miliardarului republican să înceapă la 20 mai 2024, în dosarul documentelor clasificate pe care le-a reţinut în mod ilegal la sfârşitul mandatului său, în ianuarie 2021.

Această dată se află înaintea Convenţiei Naţionale Republicane (RNC), prevăzută în vara lui 2024, care va desemna candidatul Partidului Republican în alegerile prezidenţiale.

Alegerile generale din Statele Unite sunt prevăzute în noiembrie 2024.

Procuratura a cerut ca procesul să înceapă în decembrie, iar avocaţii apărării au pledat ca procesul să aibă loc după alegerile prezidenţiale din 2024.

Donald Trump a fost inculpat la jumătatea lui iunie de 37 de capete de acuzare - inclusiv ”reţinere ilegală de informaţii privind securitatea naţională” şi ”mărturie falsă”.

Miliardarul a pledat nevonovat într-un tribunal federal, la Miami.

Donald Trump a luat cu el, când a plecat de la Casa Albă, cutii întregi cu documente clasificate.

O lege din 1978 obligă orice preşedinte american să-şi predea, la încheierea mandatului, toate e-mailurile, scrisorile şi alte documente de lucru Arhivelor Naţionale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.