Procesul atentatelor din ianuarie 2015, prevăzut iniţial de la 4 mai la 10 iulie, a fost amânat din cauza pandemiei noului coronavirus şi urmează să se desfăşoare de la 2 septembrie la 10 noiembrie,a anunţat Parchetul Naţional farncez Antiterorist (PNAT).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În total 14 persoane suspectate de legături cu atentatele de la Charlie Hebdo, Montrouge şi Hyper Cacher - soldate cu 17 morţi în ianuarie 2015 -, urmează să fie judecate de o curte cu juri specială la Paris.

Unsprezece dintre acuzaţi se află pe mâna justiţiei franceze, iar alte trei sunt vizate de mandate de arestare şi vor fi judecate în lipsă.

Autorii direcţi ai acestor atentate au fost ucişi la 9 ianuarie 2015, fraţii Kouachi la o tipografie la Seine-et-Marne în care s-au refugiat, iar Amedy Coulibaly în asaltul forţelor de ordine la supermarketul cu specific evreiesc Hyper Cacher.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.