Prinţul Harry şi Meghan au sosit luni la Sydney, într-o vizită de 16 zile în regiunea Pacificului, primul lor mare turneu în străinătate după căsătorie, în mai, în care cuplul urmează să efectueze de asemenea vizite în Fiji, Tonga şi Noua Zeelandă, state membre Commonwealth, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ducele şi ducesa de Sussex şi-au făcut o sosire foarte discretă, în condiţii de ploaie, la începutul acestei primăveri australe, după un weekend în care a avut loc căsătoria cu mare pompă, la Windsor, a prinţesei Eugenie, nepoata reginei Elisabeth a II-a, cu Jack Brooksbank.

Cuplul, care a efectuat o lungă călătorie din Marea Britanie, cu un zbor al companiei australiene Qantas, a fost văzut părăsind destins aeroportul din Sydney.

Regina Elizabeth a II-a este şefa statului australian, însă o mică majoritate de australieni se pronunţă, potrivit ultimelor sondaje, în favoarea unei ruperi a legăturilor cu Londra şi proclamării unei republici.

Puterea Coroanei britanice în Australia este foarte simbolică. Regina se bucură de o mare popularitate în rândul australienilor, însă unii consideră monarhia o relicvă anacronică a regimului colonia britanic.

O VIZITĂ SCRUTATĂ ÎNDEAPROAPE

Vizita oficială începe marţi, la Sydney, unde Harry şi Meghan urmează să fie primiţi de guvernatorul general Peter Cosgrove, după care se vor întâlni cu doi urşi koala la grădina zoologică din Taronga.

Ei urmează să asiste, de asemenea, la Invictus Games, o competiţie sportivă în care se înfruntă militari răniţi din întreaga lume, la lansarea căreia a contribuit prinţul Harry, după care urmează să se întâlnească cu premierul australian Scott Morrison.

Această vizită este urmărită îndeaproape de presă britanică şi australiană, care va scruta cele mai mici gesturi ale lui Meghan, în vârstă de 37 de ani, a cărei intrare în familia regală a fost primită cu răceală. Cuplul este însoţit de aproximativ zece persoane care se află în serviciul lor şi de un grup de jurnalişti.

Harry şi Meghan vizitează la 23 octombrie Insulele Fiji, iar apoi Tonga, la 25 octombrie, şi îşi încheie turneul în Noua Zeelandă, unde urmează să asiste la marcarea a 125 de ani de la acordarea dreptului de vot femeilor în această ţară - prima în lumea care a făcut acest pas. Ei urmează de asemenea să asiste la o demonstraţie a unor militari haka - un dans războinic maori popularizat de echipa naţională de rugby.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.