Ducele de Sussex a fost văzut, miercuri după-amiază, pe aeroportul Heathrow din Londra, fiind pregătit să se întoarcă la familia sa din California, după ce marţi sosise în Marea Britanie pentru a-l vedea pe tatăl său, Regele Charles, care a fost diagnosticat cu cancer, relatează presa britanică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În timpul şederii sale de 24 de ore, Harry nu s-a întâlnit cu fratele său, William, cu care are relaţii încordate. Prinţul Harry ar fi petrecut, în schimb, marţi, aproximativ 45 de minute cu tatăl său, care a început un tratament pentru cancer.

În lipsa tatălui său pe scena publică, Prinţul de Wales şi-a reluat, miercuri, angajamentele publice pe care le întrerupsese după ce soţia sa, Kate, a suferit luna trecută o operaţie abdominală ce necesită o lungă recuperare. În calitate de moştenitor al tronului, William va fi pentru o perioadă principalul membru al familiei regale la evenimentele oficiale din ţară, în timp ce regele îşi continuă tratamentul împotriva cancerului.

William a fost miercuri gazda unui eveniment, patronând o ceremonie de învestitură la Castelul Windsor, unde a acordat distincţii.  Mai târziu, tot miercuri, el urma să participe la o cină de gală pentru strângerea de fonduri pentru organizaţia caritabilă London's Air Ambulance (Ambulanţa aeriană a Londrei).

Tratamentul regelui pentru cancer a început în ambulatoriu, luni, iar marţi, după ce s-a întâlnit cu Harry, el şi regina s-au întors la Castelul Sandringham din Norfolk .

Regele şi-a anulat toate îndatoririle publice, dar continuă să lucreze cu documente de stat şi menţine dialiogul cu prim-ministrul. Downing Street a anunţat miercuri că premierul Rishi Sunak va avea audienţa sa săptămânală cu regele prin telefon.

În ceea ce o priveşte pe Kate, după externare, ea s-a întors la Adelaide Cottage, în Windsor, pentru a se reuni cu cei trei copii ai săi, după ce a fost supusă unei intervenţii chirurgicale abdominale planificate la 16 ianuarie la spitalul privat London Clinic. Tot acolo regele a suferit o intervenţie pentru o prostată mărită, ocazie cu care i s-a descoperit şi un cancer nespecificat. El a fost externat în aceeaşi zi cu nora sa.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.