Prinţul Andrew a dorit să ajute autorităţile americane în ”cel puţin trei rânduri” în ancheta cu privire la investitorul în fonduri specualitive Jeffrey Epstein, decedat în închisoare, au anunţat luni avocaţii ducelui de York, denunţând faptul că anchetatorii americani voiau mai degrabă publicitate şi nu ajutorul acestuia, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Anchetatoriii americani, care l-au acuat în mai multe rânduri pe prinţul Andrew de lipsă de cooperare în anchetă, vor să-l interogheze pe cel de-al doilea fiu al reginei Elizabeth a II-a, cu privire la prietenia sa cu Epstein, găsit mort în închisoare înainte să fie inculpat de trafic sexual cu minori.

”Ducele de York a oferit anul acesta de cel puţin trei ori aistenţă, în calitate de martor, DoJ (Departamentul american al Justiţiei)”, anunţă întrun comunicat avocaţii prinţului.

”Din nefericire, DoJ a reacţionat după primele două iniţiative încălcându-şi propriile reglementări cu privire la confidenţialitate şi pretinzând că ducele de York nu a cooperat deloc. Făcând acest lucru, poate că ei caută mai degrabă publicitate decât să accepte ajutorul oferit”, denunţă avocaţii.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.