Principalul consilier al preşedintelui turc Recep Erdogan a avertizat că ţările europene nu se pot baza pe Turcia să gestioneze o creştere a numărului refugiaţilor afgani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ilnur Cevik a declarat miercuri pentru BBC Radio 4: „Nu va fi la fel cum a fost cu Siria, nu va fi liber pentru toţi. În cazul Siriei, ne-am deschis porţile tuturor şi comunitatea internaţională abia a ajutat Turcia în acest sens”.

„Comunitatea internaţională trebuie să răspundă de asemenea, nu este doar problema Turciei”, a continuat. „Uniunea Europeană şi ţările vestice nu pot spune «lăsaţi ca Turcia să fie un amortizor»”.

Întrebat dacă Turcia ar putea fi un punct de tranziţie pentru refugiaţi în drumul spre alte ţări europene, Cevik a răspuns: „Nu, nu cred... Nici măcar nu suntem vecinii lor, de ce să fim punct de tranziţie?”.

Începând cu 14 august, din Afganistan au fost evacuaţi în total peste 80.000 de oameni, inclusiv refugiaţi afgani.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.