Principalii actori europeni implicaţi în negocierile pentru Brexit au îndemnat Londra să facă tot posibilul pentru a evita o criză guvernamentală care să întârzie discuţiile privind ieşirea din blocul comunitar, relatează Sky News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Nu ştim când vor începe negocierile pentru Brexit. Ştim când trebuie să se încheie. Faceţi tot ce puteţi pentru a evita ‘lipsa unui acord’ în urma ’lipsei negocierilor’”, a scris şeful Consiliului European, Donald Tusk.

La rândul său, şeful echipei de negociere pentru Brexit a Parlamentului European, Guy Verhofstadt, care a avertizat că situaţia este şi mai complicată după alegeri şi criticând-o voalat, pe May pentru pariul politic riscant făcut prin convocarea scrutinului. “Încă un obiectiv personal, după Cameron acum May, va face negocierile deja complexe şi mai complicate”, a scrie el pe Twitter.

Predecesorul lui May, David Cameron, a fost acuzat de unele voci de la Bruxelles că şi-a urmat propria agendă politică, nu interesul ţării, atunci când a convocat referendumul privind ieşirea Londrei din UE.

Negociatorul CE, Michel Barnier, a afirmat că negocierile pentru Brexit trebuie să înceapă “când este pregătită Marea Britanie”, subliniind că “programul şi poziţiile UE sunt clare”. “Să ne punem minţile la contribuţie pentru a ajunge la un acord”, a conchis el.

Contraperformanţa Partidului Conservator în alegerile legislative anticipate britanice ”nu va fi lipsită de impact” asupra negocierii Brexitului, care urmează să înceapă pe 19 iunie, a apreciat anterior comisarul european pentru Afaceri economice şi monetare Pierre Moscovici.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.