Primii civili evacuaţi prin coridoare umanitare din oraşul Sumî, la 350 km nord-est de Kiev, au ajuns "în siguranţă" în centrul ţării, a anunţat marţi şeful adjunct al administraţiei prezidenţiale ucrainene, relatează Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Veşti bune, civili au fost evacuaţi din Sumî. Primul convoi de 22 de autobuze a sosit deja (în oraşul) Poltava” la sud-est de Kiev, a anunţat Kirilo Timosenko pe Telegram.

"1100 de studenţi străini vor fi evacuaţi în continuare cu trenul către Lvov. Acum toată lumea este în siguranţă, a primit mâncare”, a continuat el.

O a doua coloană de 39 de autobuze de civili este pe drum şi se află "deja în regiunea Poltava", potrivit acestuia. "Sunt copii, femei, bătrâni, studenţi străini. Oamenii vor putea să rămână în Poltava sau să-şi continue evacuarea la Lvov”, în vest, scrie el.

"Sunt încântat că munca echipei de evacuare în această etapă a decurs foarte bine. Mulţumesc oamenilor din Sumî pentru că au luptat cu curaj cu inamicul timp de 13 zile”, a conchis el.

Autorităţile ucrainene anunţaseră înfiinţarea unui coridor umanitar, marţi dimineaţă, pentru evacuarea civililor din Sumî, oraş de peste 250.000 de locuitori situat în apropierea graniţei cu Rusia şi unde au avut loc lupte grele de câteva zile.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.