Primarul oraşului Bucea (Ucraina), Anatoliy Fedoruk, a declarat pentru CNN, luni dimineaţă că ucrainenii nu vor ierta poporul rus pentru atrocităţile petrecute în localitate. ”Jumătate din oraş este distrus”, copii, mame şi bătrâni fiind victimele principale ale măcelului, potrivit oficialului ucrainean. ”Avem impresia că ocupanţii ruşi au primit undă verde de la Putin şi de la Şoigu, ministrul rus al Apărării, să transforme Ucraina într-un safari şi nu au reuşit să ia Kievul, aşa că şi-au exprimat frustrarea asupra oraşului Bucea”, a mai afirmat Fedoruk.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

El a spus că ”jumătate din oraş este distrus”, fiind în prezent ocupat cu ”tranziţia de la o stare de război la o viaţă pe timp de pace”.

Autorităţile locale lucrează la identificarea cadavrelor civililor care au fost împuşcaţi, despre care primarul Fedoruk a spus că ”au fost ucişi fără discernământ de ocupanţii ruşi. Mulţi dintre ei sunt bătrâni”.

”Avem impresia că ocupanţii ruşi au primit undă verde de la Putin şi de la Şoigu, ministrul rus al Apărării, să facă un safari în Ucraina şi nu au reuşit să ia Kievul, aşa că şi-au exprimat frustrarea asupra oraşului Bucea şi a zonelor învecinate”, a adăugat el.

În oraşul, care are de obicei o populaţie de aproximativ 500.000 de locuitori, au rămas în jur de 3.000 de oameni de când a început invazia rusă, potrivit primarului, care a decis şi el să rămână. Toţi au fost ”martori ai evenimentelor oribile”, a subliniat el.

Primarul Fedoruk a remarcat că mulţi copii şi adolescenţi au fost victime ale măcelului, în pofida faptului că nu reprezintă ”nicio ameninţare” pentru trupele ruse.

”Era imposibil să nu vezi că sunt copii, să nu vezi că o mamă cară un copil”, a spus el pentru CNN.

Oficialul ucrainean a precizat că ne putem aştepta să vedem aceeaşi imagine a atrocităţilor de la Kiev la Mariupol, peste tot unde au păşit ocupanţii ruşi, adăugând că ceea ce Putin a descris drept ”denazificare” este, de fapt, ”dezumanizarea ucrainenilor”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.