Contactul cu forţele ucrainene blocate în oţelăria Azovstal din Mariupol a fost pierdut, în timp ce ”luptele grele” continuă. Sute de civili, printre care 30 de copii, sunt încă blocaţi în interior, a declarat primarul Mariupolului, Vadim Boicenko, conform CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Astăzi (n.r. miercuri) sunt lupte grele pe teritoriul cetăţii noastre, pe teritoriul Azovstal. Oamenii noştri curajoşi apără această fortăreaţă, dar este foarte greu, pentru că artileria grea şi tancurile trag asupra întregii clădiri; aviaţia funcţionează, navele s-au apropiat şi trag”, a afirmat Boichenko.

Vorbind la televiziunea ucraineană, Boichenko a mai spus că sunt 30 de copii blocaţi în oţelărie care încă aşteaptă să fie salvaţi.

”Ei aşteaptă o nouă procedură de negociere şi o nouă misiune de evacuare”, a mai explicat el.

”Trebuie să înţelegem că oamenii încă mor. Din păcate, aviaţia şi artileria trupelor inamice funcţionează şi trag în mod constant asupra complexului. Două tinere au fost ucise la Azovstal la începutul acestei săptămâni”, a adăugat el.

Primarul Mariupolului a mai spus că s-a pierdut contactul cu apărătorii ucraineni.

”Din păcate, astăzi (n.r. miercuri) nu există niciun contact cu băieţii, nu există niciun contact pentru a înţelege ce se întâmplă, dacă sunt în siguranţă sau nu. Ieri am luat legătura cu ei; astăzi, nu”, a conchis Boicenko.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.