Primarul din Mariupol a declarat că aproximativ 160.000 de oameni se află astăzi în oraşul asediat Mariupol, unde este imposibil să locuieşti pentru că nu există apă, electricitate, căldură, transmite CNN. Acesta a arătat că coridoarele de evacuare au intrat în mare parte sub controlul forţelor ruse, după ce săptămâni de bombardamente au lăsat oraşul în bucăţi şi au ucis un număr necunoscut de civili, forţând milioane de mii de locuitori să plece din casele lor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Forţele ucrainene „continuă să menţină apărarea circulară” în oraşul ucrainean asediat Mariupol, a declarat marţi dimineaţa un general ucrainean, chiar dacă forţele ruse au consolidat controlul în jurul oraşului-port din sud-est.
 
CNN arată că luni, primarul din Mariupol a declarat că coridoarele de evacuare au intrat în mare parte sub controlul forţelor ruse, după ce săptămâni de bombardamente au lăsat oraşul în bucăţi, au ucis un număr necunoscut de civili şi au forţat milioane de mii de locuitori să plece din casele lor.
 
„Nu totul este în puterea noastră”, a spus primarul Vadym Boichenko, într-un interviu în direct la televiziune. „Din păcate, suntem astăzi în mâinile ocupanţilor”. Boicenko a cerut o evacuare completă a populaţiei rămase din Mariupol, care găzduia peste 400.000 de oameni înainte ca Rusia să lanseze invadarea Ucrainei, pe 24 februarie.
 
„Conform estimărilor noastre, aproximativ 160.000 de oameni se află astăzi în oraşul asediat Mariupol, unde este imposibil să locuieşti pentru că nu există apă, electricitate, căldură”, a spus el.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.